jueves, 21 de marzo de 2013

DESCOBRIM LES MATEMÀTIQUES?



Voleu que descobrim tots junts 
les matemàtiques del dia a dia de la nostra vida?


S´heu adonat que cada dia a tot moment del dia des de que ens despertem fins que ens anem a dormir, les matemàtiques estan al nostre voltant?


Les Matemàtiques són presents en tots els àmbits de la nostra vida moltes voltes de manera discreta, sense adonar-nos-en. Així que trobem MATEMÀTIQUES al

CARRER, A LA NATURA, EN L´ART, A L´ESCOLA, A LA MÚSICA, PER A CALCULAR, A LA NOSTRA SALUT, A LA SOCIETAT DE LA QUAL FORMEM PART, AL JOC, EN LES COMPRES, …



Mira al teu voltant:
Hi ha moltíssimes i emocionants oportunitats matemàtiques!


Fer que les matemàtiques siguen part de les rutines diàries d´un xiquet ajuda a que comprenga que les MATEMÀTIQUES són DIVERTIDES    i   EMOCIONANTS.

Un xiquet/a està practicant destreses bàsiques de matemàtiques quan ajuda a casa a posar la taula, al fer una llista de la compra,  a contar els escalons que queden per arribar a la porta de casa, a saber el número de telèfon… Des del mateix moment que obri els ulls cada matí per a començar un nou dia, el seu dia està ple de moments matemàtics; a casa i a l´escola tots junts  podem aconseguir que tots aquestos moments cobren vida fàcilment.

Important  és proposar als xiquets i xiquetes problemes d´ingeni, jocs màgics... que estimulen en ells un aprenentatge de les matemàtiques i, al mateix temps, aconseguiran una millor comprensió d´aquestes. Les matemàtiques han d´entrar en el mòn fantàstic i màgic dels xiquets i xiquetes per a motivar-los mitjançant activitats lúdiques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario